Öppettider midsommar

Systembolaget

Öppettider på midsommar 2023

Systembolagets öppetider på midsommar är det många som undrar över när midsommarafton närmar sig. Här får du veta när det är öppet och stängt dagarna kring midsommar 2023. Du får även tips på vin och öl som passar till midsommarmaten.

Öppet/stängt vecka 25

Öppettider midsommar

Systembolagets öppettider för midsommar-veckan 2023 ser ut så här:

– Onsdag 21 juni: Ordinarie öppettid
– Torsdag 22 juni: Öppet till minst 19.00
– Fredag 23 juni (midsommarafton): Stängt
– Lördag 24 juni (midsommardagen): Stängt
– Söndag 25 juni: Stängt

* Ordinarie öppettider kan variera (vanligast på vardagar är 10-18, 10-19 och 10-20 och på lördagar 10-15). Öppettider för din lokala butik går att söka på Systembolagets hemsida

Vin och öl som passar till midsommar-maten

Vad passar till:
Sill med färskpotatis
Sillen är syrlig och har smak av umami. Det gör att öl passar bra, vin mindre bra. En lager i internationell stil, pilsner i tysk/tjeckisk stil eller dortmunder/helles är exempel. Vitt vin behöver sötma.
Systembolagets tips

Vad passar till:
Gravad lax med hovmästarsås
Den här rätten har både sälta, sötma och syra. Fisken och såsen är fet i konsistensen. Tillsammans gör det att ett ljust beskt öl passar bäst, exempelvis en ljus lager i pilsnerstil. Beskan och kolsyran lättar upp det feta och ger balans åt kombinationen. Vitt vin med med viss sötma är ett alternativ.
Systembolagets tips

Vad passar till:
Jordgubbstårta
En dessertklassiker med både syra och sötma som passar bra med söt dryck, exempelvis ett sött vitt vin, en blanddryck eller frukt- eller bärlikör. Ett sött mousserande, med eller utan alkohol, lättar upp den gräddiga tårtan.
Systembolagets tips

Vad passar till:
Rabarberpaj
Rabarber är mycket syrligt och därför svårt att kombinera med vin. Servera gärna en mild eller krämig vaniljsås eller glass som hjälper till att dämpa syran. Ett sött vitt vin med mycket hög syra är den bästa kombinationen. Det går även bra att servera pajen med ett sött mousserande vitt vin med eller utan alkohol.
Systembolagets tips

© 2023 Copyright / midsommar.nu